söndag 31 oktober 2010

Rödvinssky Villa Puccini



2 2 st rödlökar
5 5 dl vatten
5-6 5-6 msk kalvfond
2 2 dl rött vin (Jag rekommenderar Villa Puccini nr 32417)
25 25 gram smör
1-2 1-2 msk maizenamjöl
2 2 tsk socker
 Salt & peppar

 Skala och dela löken i klyftor.
Bryn löken i smör i en kastrull, den får inte brännas.
Tillsätt vatten, kalvfond, rödvin och socker och koka upp.
Sänk värmen och reducera till hälften.
Strö över maizenamjöl till önskad tjockhet.
Smaka av med salt och peppar och slå ev på ytterligare kalvfond om så önskas. Låt stå under   lock på svag värme.
Ca 5 minuter före servering – rör sakta i smöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar